Grillo Natuursteen BV Huissen

Het harde en zeer duurzame materiaal is een van de oudste bouwmaterialen dat al eeuwenlang door de mens wordt gebruikt. Graniet is een hard soort gesteente dat hoofdzakelijk bestaat uit kwarts en kalifeltspaat. Het is ontstaan uit magma dat aan het aardoppervlak is gestold. Tegenwoordig wordt graniet veel toegepast in het interieur voor werkbladen en vloeren. Graniet kenmerkt zich door een fijnkorrelige structuur van kristallen dat in een zeer gevarieerd kleurenpallet te leveren is. Het gepolijst graniet is een van de bekendste oppervlakte afwerkingen van deze steensoort. Maar wat dacht u van een “leather finish” of anciento afwerking in graniet. Nét even iets anders en toch graniet. Laat u door ons inspireren.

Bekijk de verschillende soorten graniet hier

Grillo Natuursteen BV Huissen Maatwerk in (natuur)steen

Grillo Natuursteen BV Huissen High-tech fabriek

Grillo Natuursteen BV Huissen Ruim 100 jaar ervaring

Onderhoud van graniet

In onze webshop vindt u alle onderhoudsmiddelen voor graniet.

webshop onderhoudsproducten
 

Oppervlakteafwerking

Gepolijste granieten werkbladen worden na fabricage in onze fabriek geïmpregneerd met een diepte impregneer. Hierdoor is het oppervlakte redelijk goed beschermd tegen het indringen van vuil. Bij een satinato, leather finish en een anciento afwerking is het oppervlak meer open dan bij een gepolijst oppervlak. Het risico van vlekvorming door indringend vuil is bij deze granieten werkbladen dan ook meer aanwezig. Daarnaast is het bij deze afwerkingen mogelijk dat er krasjes of kringen in het oppervlak zichtbaar zijn gezien de grovere afwerking ten opzichte van gepolijst graniet.

Onderhoud van uw granieten werkblad

Voor dagelijks onderhoud kunt u het blad afnemen met een schone, vochtige doek. Wanneer nodig kunt u het in de (natuurlijke) was zetten of gebruik maken van een speciaal (pH-neutraal) reinigings-/onderhoudsmiddel voor graniet. Ga naar onderhoudsproducten en kies uw juiste onderhoudsproduct.

Impregnering / Vlekstop behandeling

Alle bladen worden standaard geïmpregneerd. Mocht u na verloop van tijd waarnemen dat de (water)druppels minder mooi op het werkblad blijven liggen of zelfs er in trekken, kunt u het blad opnieuw impregneren. Ga naar onderhoudsproducten en kies uw geschikte impregneermiddel.