Grillo Natuursteen BV Huissen

Composiet is een materiaal dat fabrieksmatig vervaardigd wordt. Composiet is opgebouwd uit verschillende componenten, te weten kunststof en mineralen (natuursteenkorrels). Onze werkbladen zijn kwartscomposieten en zeer geschikt voor het gebruik als keukenblad. Dit type composiet bestaat voor ca. 92% uit kwarts of natuursteen en ca. 8% uit hars (kunststof) welke onder hoge druk samengeperst worden. Composiet wordt vooral gewaardeerd om haar uitgebreide trendy kleurenpallet. Van puur egaal wit naar betonlook grijs. Van zwart naar goud-aderig bruin. De mogelijkheden in kleur zijn legio.


Bekijk de verschillende soorten composiet hier

Grillo Natuursteen BV Huissen Maatwerk in (natuur)steen

Grillo Natuursteen BV Huissen High-tech fabriek

Grillo Natuursteen BV Huissen Ruim 100 jaar ervaring

Onderhoud van composiet

In onze webshop vindt u alle onderhoudsmiddelen voor composiet.

webshop onderhoudsproducten
 

Quartzforms Invisible Line®

GRILLO is exclusief leverancier van Quartzforms Invisible Line®. Met deze techniek biedt GRILLO de mogelijkheid composiet werkbladen van Quartzforms te leveren tot maar liefst 5 meter ZONDER ZICHTBARE NAAD! Deze techniek biedt designers de vrijheid in het ontwerp van werkbladen zonder rekening te hoeven houden met stuitnaden in de lengte van het blad! Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw project. Naast het merk Quartzforms produceren bij natuurlijk ook werkbladen en elementen van de merken: Silestone, Diresco en Caesarstone!

 

Gepolijst composiet

Composieten werkbladen hebben een gesloten oppervlakte en zijn niet poreus. Vlekken trekken niet in het werkblad. Het gebruik van impregneermiddelen en was is daarom niet nodig en wordt zelfs afgeraden.

Afwerking brushed, satinato, gezoet

Op composieten werkbladen met een brushed, satinato of gezoete afwerking (mat oppervlakte) zijn vetvlekken en vingerafdrukken eerder zichtbaar. Echter door het gesloten oppervlakte trekken deze vlekken niet in het werkblad en zijn ze eenvoudig te verwijderen. Een gezoet composieten werkblad dient onderhouden te worden zoals een gepolijst (glanzend) oppervlakte.