Grillo Natuursteen BV Huissen

Volgens velen is marmer het mooiste natuursteensoort. De steen is hard maar ook zeer goed te bewerken. Deze eigenschappen wisten de Grieken en Romeinen al te waarderen door marmer als bouw- en bekledingsmateriaal toe te passen. Marmer is een metamorf gesteente (kalkgesteente). Ontstaan doordat het sedimentgesteente (afzettingsgesteente) kalksteen zeer lang heeft blootgestaan aan een enorme hoge druk en temperatuurverschillen tijdens het ontstaan van gebergten. Naast het bekende witte Carrara marmer met haar zacht grijze geaderde belijning zijn de diverse marmer-soorten in een ruim kleurenpallet leverbaar. Deze rijkheid aan kleuren en varianties in afwerking geeft designers de vrijheid om met marmer de mooiste architectonische projecten te realiseren.

Bekijk de verschillende soorten marmer hier

Grillo Natuursteen BV Huissen Maatwerk in (natuur)steen

Grillo Natuursteen BV Huissen High-tech fabriek

Grillo Natuursteen BV Huissen Ruim 100 jaar ervaring

Onderhoud van marmer

In onze webshop vindt u alle onderhoudsmiddelen voor marmer.

webshop onderhoudsproducten
 

Aandachtspunten bij uw marmeren werkblad, vloeren en wanden

Marmer is een kalkgesteente en daardoor zeer gevoelig voor vlekken en krassen. Laat daarom geen vetten of voedingsmiddelen op uw marmer liggen. Wees extra voorzichtig met fruitzuren, koolzuurhoudende frisdranken (cola!), azijn en citrusvruchten e.d. Vermijd oppervlakte-contact met het schuiven van scherpe of zware voorwerpen. Plaats hete pannen (en/of deksels) niet direct op het oppervlak maar gebruik een onderzetter. Ga nooit op het werkblad staan of zitten.

Marmer specials

Op onze zoektocht naar steensoorten stuiten wij regelmatig op exclusieve marmersoorten. Deze speciale marmersoorten zijn een toevoeging aan ons gangbare assortiment. Ze onderscheiden zich door hun exclusiviteit en uiterlijk en geven designer de mogelijkheid zeer selecte projecten te ontwerpen. Bezoek ons en laat u inspireren door de betoverende schoonheid van marmer.

Basalt

De karakteristieke antraciet-grijs-bruin-zwarte kleur maakt dat basalt voor de interieurbouw een steeds geliefder materiaal is. Basalt als bouwmateriaal kennen we vooral vanuit de infra(wegen)-bouw. Designers creëren vandaag de dag trendy oplossingen met basalt als wandbekleding in de vorm van stonepanels en geven werkbladen een stoere en robuuste uitstraling door de randen van de bladen uit te voeren in ruw gekapt basalt. Basalt is een uitvloeiingsgesteente, ontstaan door uitvloeiing van magma (lava) dat in contact is gekomen met de buitenwereld en vervolgens redelijk snel is afgekoeld en verhard. Basalt is daardoor een hard materiaal met een enigszins open structuur. Basalt is zeer slijtvast. Voor verwerking en onderhoud van basalt zie: Graniet.

Kwartsiet/Quartzi

Kwartsiet is hoofdzakelijk samengesteld uit zandsteen en kleine deeltjes kwarts, die tijdens de metamorfose zijn samengedrukt, uitgekristalliseerd en vast gesmolten. Daardoor is kwartsiet compact en door hun hoofdbestanddeel kwarts zeer slijtvast. Voor verwerking en onderhoud van kwartsiet zie: Marmer.

Porfier

Porfier is een stollingsgesteente, ontstaan uit een mengsel van grove mineralen (fenocrysten) in een fijnkorrelige grondmassa. Enorme hard, druk- en slijtvastheid zijn de belangrijkste eigenschappen van porfier. Voor verwerking en onderhoud van porfier zie: Graniet.