Historie Grillo Natuursteen

De geschiedenis van Grillo Natuursteen


High-tech fabriek
100 jaar ervaring
Maatwerk

De geschiedenis

Grillo is gevestigd in een moderne en high tech fabriek in Huissen, maar het familiebedrijf draagt een rijke geschiedenis met meer dan 100 jaar ambacht met zich mee. Nadat Marco Grillo in Veneto jarenlang kennis en ervaring als terrazzo- en mozaïek werker had opgedaan, verruilde hij zijn geliefde Italië voor Nederland.

Al gauw nam Marco hier In Arnhem een in 1903 opgerichte steenhouwerij over. Hier kwam naast het vakmanschap in terrazzo en mozaïek, in de loop van tijd ook steeds meer de focus op uit natuursteen vervaardigde gedenkstenen en bouwwerken te liggen.

Historie Grillo Natuursteen
Historie Grillo Natuursteen

Familiebedrijf

Vanaf 1968 volgde de overname van het bedrijf door de 2e generatie – zonen Marco en Giuseppe – en heeft Grillo zich verder gespecialiseerd in natuursteen. En met succes, want in 1976 verhuisden zij het bedrijf naar een ruimere locatie in Huissen. Dit gaf de broers de gelegenheid om hun liefde voor natuursteen verder uit te breiden en te investeren in vakmanschap. Met als resultaat het eerste natuursteen werkblad dat in eigen fabriek kon worden gemaakt.

Inmiddels heeft de 3e generatie, Remy Grillo, het familiebedrijf overgenomen. En daarmee ook onverminderd de passie voor natuursteen. Investeren in ambacht, materialen en nieuwste technieken blijft ook nu de drijfveer. Inmiddels is Grillo Natuursteen uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant en leverancier van hoogwaardig kwaliteitsmaatwerk in marmer, kwartsiet, graniet, composiet en keramiek.