Kwartsiet

Kwartsiet


Kras- en vlekbestendig
Unieke kleuren en patronen
Onderhoudsvriendelijk

Kwartsiet

Kwartsiet is een metamorf gesteente, gevormd uit zandsteen. Door enorme hitte en hoge druk ondergaat zandsteen een natuurlijke metamorfose en smelten de kwartsmineralen zich samen tot een zeer compact en hard gesteente. Dit proces duurt miljoenen jaren en vormt zich het uitgesproken, elegante karakter van kwartsiet.

Niet alleen de hardheid van kwartsiet is kenmerkend, ook het gevarieerde kleurenpalet. Zowel zachte en neutrale tinten als uitgesproken kleurtonen komen voor bij deze steensoort. Daarnaast is het materiaal onderhoudsvriendelijk, krasvast, hitte- en vorstbestendig, waardoor kwartsiet zowel binnen als buiten kan worden toegepast.

Kwartsiet
Kwartsiet Keuken

Eigenschappen van kwartsiet

Elke steensoort heeft zijn eigen veelvoorkomende imperfecties. In het geval van kwartsiet kunnen dit scheurtjes en putjes zijn. Met name met strijklicht kunnen deze imperfecties als haarscheurtjes beter zichtbaar zijn. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar een eigenschap van het natuurlijke product.

Een kwartsiet keukenblad is onderhoudsvriendelijk en kan vele jaren probleemloos worden gebruikt. Regelmatig schoonmaken en impregneren met de juiste reinigings- en onderhoudsproducten, helpt het materiaal zijn pracht te behouden. In onze onderhoudshop kunt u deze producten bekijken en bestellen. In onze onderhoudsbrochure leest u meer over hoe u kwartsiet het beste kunt onderhouden.

Wilt u onze de verschillende soorten kwartsiet bekijken? Dan bent u van harte welkom in onze showroom.

Kwartsiet
Kwartsiet Keukenblad
Kwartsiet Keukenblad
Kwartsiet - montagne blue
Nero bernini
Kwartsiet keuken