Marmer

Marmer


Unieke platen
Karakteristieke uitstraling
Veelzijdig toepasbaar

Stijlvol gesteente

Marmer is een metamorf kalkgesteente. Door constante verschuivingen in de aardkorst ondergaat kalksteen een metamorfose en vormt zich vervolgens onder invloed van druk en temperatuur tot marmer. Op organische wijze vormt de natuur zo de meest unieke kleuren, structuren en aders. Maar ook fossielen en de kristalstructuur zijn typerend voor marmer.

Van de Grieken en Romeinen tot de hedendaagse architectuur: marmer wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn schoonheid en veelzijdigheid. Marmer heeft een unieke en tijdloze uitstraling. Het materiaal geeft een gevoel van luxe en elegantie aan elke ruimte. In onze high-tech fabriek verwerken gespecialiseerde vakmensen het marmer tot maatwerk van topkwaliteit.

 

Marmer
Marmer blad

Eigenschappen van marmer

Elke steensoort heeft zijn eigen veelvoorkomende imperfecties. Dit kunnen oneffenheden, fossielen, haarscheurtjes, ruwe plekjes of kleine putjes (Taroli) zijn. Dit maakt elke plaat uniek.

Marmer heeft een kenmerkende kristalstructuur. Dat komt omdat marmer voornamelijk uit het mineraal calciet bestaat. Dit bestandsdeel zorgt er ook voor dat het marmer beperkt krasbestendig en niet zuurbestendig is. Zure vloeistoffen zoals azijn, citroensap of vruchtensap, maar ook schoonmaakmiddelen met vormen van zuur tasten het marmer aan en veroorzaken doffe plekken op de oppervlakte. Zelfs water wat niet direct wordt verwijderd kan dit effect geven.

Bij Grillo Natuursteen kunt u terecht voor een marmer keukenblad tot aan een marmeren vloer. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Onderhoud marmer

Daarnaast is marmer een slechte warmtegeleider, waardoor het niet goed bestand is tegen hitte. Plaats daarom geen pannen of hete voorwerpen zonder bescherming op het marmer.

Voor dagelijks onderhoud kunt u gebruik maken van niet-agressieve (zuurvrije) reinigings- en onderhoudsmiddelen. Ook zijn er reinigings- en onderhoudsmiddelen die geschikt zijn voor marmer. In onze onderhoudshop  kunt u deze producten bekijken en bestellen.

Marmer onderhoud
Marmer hal
Marmer badkamer
Marmer blad
Marmer keuken
Moleanos Marmer