Composiet


Vlekbestendig
Uitgebreid Kleurenpalet
Onderhoudsvriendelijk

Composiet

Composiet is een materiaal dat fabrieksmatig vervaardigd wordt. Composiet is opgebouwd uit verschillende componenten, kunststof en mineralen, welke onder hoge druk samengeperst worden tot grote platen. De composiet soorten die Grillo toepast zijn kwartscomposieten en zeer geschikt voor een composiet aanrechtblad. Composiet wordt vooral gewaardeerd om haar uitgebreide kleurenpalet. Van egaal wit tot zwart met belijning, van betonlook grijs tot bruin met marmerlook. De mogelijkheden in kleur zijn legio.

Quartzforms Invisible Line®

De maximale lengte van composiet platen hoeft niet langer een esthetische beperking te zijn! Grillo is exclusief leverancier van Quartzforms Invisible Line®. Met deze techniek bieden wij de mogelijkheid om composiet werkbladen van Quartzforms te leveren tot maar liefst 5 meter, zonder dat hier een zichtbare naad in komt. Wij laten u in onze showroom graag de mogelijkheden zien!

Forest Betulla
Forest Magnolia

Eigenschappen van composiet

Composiet is onderhoudsvriendelijk en kan vele jaren probleemloos worden gebruikt. Het materiaal is echter niet hittebestendig. Plaats hete pannen of ovenschalen daarom niet direct op het oppervlak maar gebruik een onderzetter.

Het heeft een gesloten oppervlakte en is niet poreus. Het gebruik van impregneermiddelen en (boen)was is daarom niet nodig. Bij een matte afwerking zijn vetvlekken en vingerafdrukken eerder zichtbaar. Door het gesloten oppervlakte trekken deze vlekken niet in het werkblad en zijn ze eenvoudig te verwijderen.

Voor dagelijkse reiniging kunt u Lithofin Easy-Clean of een sopje van een neutrale zeep gebruiken. Voor hardnekkige vlekken adviseren wij een sopje met zacht schuurmiddel zoals Cif ® aan te brengen met een zachte schuurspons. Dit mag u goed boenen en daarna afspoelen met schoon water.

Helpt dit niet voldoende, giet dan een beetje Lithofin Easy Clean op de bevuilde plek en laat het 2 minuten inwerken. Wrijf de plek vervolgens met een zachte schuurspons weg. In onze onderhoudshop kunt u deze producten bekijken en bestellen. In onze onderhoudsbrochure leest u meer over hoe u composiet het beste kunt onderhouden.

Bent u op zoek naar een composiet aanrechtblad of een composieten vloer? Dan nodigen we u graag uit in onze showroom waar u de verschillende materialen kunt bekijken.

Lavic Navajo
Veined Baroque
Forest Magnolia
Planet Venus
Composiet Keukenblad
Forest Betulla