Keramiek keukenblad

Keramiek


Eindeloze designs
Hittebestendig
Vlekbestendig

Keramiek

Keramiek is een materiaal dat fabrieksmatig vervaardigd wordt. De basis van keramiek bestaat uit klei. Dit wordt geperst en op de bovenzijde voorzien van een print. Vervolgens wordt dit op hoge temperatuur gebakken. Daardoor is het materiaal hittebestendig en zeer sterk. Keramiek heeft een zeer gevarieerd assortiment aan designs en structuren geïnspireerd door de natuur: marmers en andere steensoorten, metaal en beton. Maar ook volledig strak effen is mogelijk als bijvoorbeeld een keramisch keukenblad!

Keramiek is zeer onderhoudsvriendelijk en vlekbestendig. Wel is het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld graniet, kwartsiet of composiet, kwetsbaarder voor beschadiging bij punt- en stootbelasting.

Keramiek Werkblad
Keramiek Werkblad

Eigenschappen van keramiek

Keramiek is ontzettend sterk en gemakkelijk schoon te houden. Het materiaal is niet poreus waardoor het geen vlekken en vuil opneemt, wat ideaal is voor een keramiek keukenblad, vloeren of wanden in badkamers. Ook de meeste schoonmaakmiddelen kunnen probleemloos worden gebruikt. U leest hier meer over in onze onderhoudsbrochure. 

Het is waterdicht, hittebestendig en over het algemeen ook krasbestendig. Een belangrijke uitzondering hierop zijn de gepolijste en soft-touch afwerkingen. Doordat hier als toplaag glas wordt gebruikt, zijn deze afwerkingen gevoeliger voor krasvorming.  Ook is het materiaal door zijn hardheid relatief gevoelig voor stootschade en puntbelasting. Bij het stoten tegen of het vallen van voorwerpen op/tegen het keramische materiaal kan dit leiden tot onherstelbare schade.

Door het gebruik van de natuurlijke basisstoffen zijn kleur- en structuurverschillen tussen de verschillende platen nooit helemaal uit te sluiten.

Keramiek Werkblad
Keramiek keukenblad
Keramiek Werkblad
Keramiek Werkblad
Keramiek Werkblad