Veelgestelde vragen

Algemeen

Het werkblad wordt in onze eigen fabriek in Huissen gemaakt. Wij vervaardigen onze bladen met vakmanschap en passie. Ons moderne, innovatieve high tech machinepark maakt het mogelijk om alle nodige bewerkingen uit te voeren, zodat wij met trots onze kwaliteitsbladen kunnen produceren.

Montage

De keukenspecialist of interieurbouwer waar het werkblad is aangekocht heeft zeer bekwame vakmensen in dienst die precies weten hoe het werkblad, eilandblad of ander maatwerk geplaatst dient te worden. Zij plaatsen met de geschikte hulpmaterialen en materieel. Uiteraard volgen zij onze montagevoorschriften op.

Onderhoud

Graniet is een hard, krasvast en open materiaal; in het materiaal bevinden zich natuurlijke scheurtjes en putjes, welke typerend zijn voor graniet. Na fabricage worden de bladen geïmpregneerd waarna het redelijk goed beschermd is tegen het intrekken van agressieve stoffen. Echter laat geen vetten of voedingsmiddelen onnodig lang op het werkblad liggen. Een granieten werkblad is onderhoudsvriendelijk en kan vele jaren probleemloos worden gebruikt.

Ga niet op het werkblad staan of zitten. Gebruik of zet geen afbijtmiddelen, chloorproducten, agressieve ontvetters (CillitBang, Muscle e.d.) of onverdunde bleekmiddelen direct op het blad. Gebruik bij het snijden een degelijke snijplank. Plaats hete pannen niet direct op het oppervlak maar gebruik een onderzetter.

Voor dagelijks onderhoud kunt u het blad afnemen met een schone, vochtige doek. Wanneer nodig kunt u het in de (natuurlijke) was zetten of gebruik maken van een speciaal (pH-neutraal) reinigings-/onderhoudsmiddel voor graniet. De Lithofin Easy Clean is hiervoor het meest aan te raden.

Alle bladen worden standaard in onze fabriek geïmpregneerd. Mocht u na verloop van tijd waarnemen dat de (water)druppels minder mooi op het werkblad blijven liggen of zelfs er in trekken, kunt u het blad opnieuw impregneren. U dient eerst het werkblad te ontvetten. Dit is mogelijk met Lithofin Vuiloplosser.  Vervolgens kunt u uw blad opnieuw impregneren met Lithofin Vlekstop.